Quick Links

Suzana Tihi-Babić

Mr. sci. Suzana Tihi-Babić je posljednjih osam godina na poziciji Rukovodioca sektora za ljudske resurse ASA grupacije,  odgovorna za oblast HRM za 20 članica Grupacije i 520 zaposlenih Prije toga je šest  godina radila u Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u odjelu za ljudske resurse, od pozicije HR Specialist do pozicije HR Supervisor. Prije početka karijere u HRM poslovnoj oblasti,  radno iskustvo je sticala vodeći knjižaru koja se bavila  prodajom strane stručne literature, u biblioteci Instituta ekonomskih nauka i u NUBBiH.


Studij na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, smjer Opšta književnost i bibliotekarstvo, završila je 1991. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu stiče zvanje Magistra ekonomskih nauka 2011. godine, a tema rada je bila: „Upravljanje ljudskim resursima - Teoretski aspekti i praktična iskustva kompanija iz Federacije Bosne i Hercegovine“. Gostujući je predavač na predmetu HRM na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu,  na HR konferencijama i relevantnim radionicama redovno učestvuje u ulozi predavača ili paneliste.  


Certificirani je trener za različite programe razvoja zaposlenih, te ima veliko iskustvo u planiranju i vođenju treninga.


U 2014. stručnjaci iz oblasti upravljanja ljudskim resursima su inicirali i formirali HRM Udruženje, a Suzana Tihi-Babić je izabrana za Predsjednicu. Još jednu činjenicu je važno spomenuti, a to je članstvo u Udruženju MBA u BiH.